Νέα της e-volution software

Ενημερώσεις για νέα προϊόντα, βελτιώσεις και γενικότερα τεχνολογικά θέματα.

Πως οι fashion retailers αξιοποιούν τη beacon technology.

Πως οι fashion retailers αξιοποιούν τη beacon technology.

  • 28-4-2015

Με μία εντυπωσιακή digital υλοποίηση που συνδυάζει off και online αγορές, άνοιξε την ανοιξιάτικη (καλοκαιρινή;) σαιζόν το Ted Baker. Μέσω beacon technology στο κατάστημά του που βρίσκεται Westfield White City, οι πελάτες του έχουν τη δυνατότητα να «επικοινωνήσουν» με τις κούκλες – μανεκέν μέσω των smartphones τους.

Φυσικά, δεν πρόκειται για απλή επικοινωνία, ούτε για ψιλή κουβεντούλα. Η κούκλα – μανεκέν προσφέρει 24 ώρες την ημέρα επιπλέον πληροφορίες για τα προιόντα – δηλαδή και τα ρούχα και τα αξεσουάρ, αλλα και την επιλογή για αγορές μέσω του eShop, ή και αναζήτηση για διαθεσιμότητα στο stock του φυσικού καταστήματος. Όλα αυτά, μέσω ενός mobile app που αξιοποιεί τη beacon technology για να φέρει τον καταναλωτή ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στα προιόντα αλλά και στη φιλοσοφία του καταστήματος

Πίσω από την υλοποίηση, βρίσκεται για μία ακόμα φορά η Iconeme, η οποία έχει ήδη ντύσει τις κούκλες του House of Fraser και σκοπεύει όπως όλα δείχνουν να κυριαρχήσει στη High Street αλλά και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο. Και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις των υπευθύνων του Ted Baker, μάλλον θα τα καταφέρει καθώς σύμφωνα με αυτές, σκοπός του προγράμματος είναι τόσο να ενισχύσει την εμπειρία του καταναλωτή, όσο και να τεστάρει την αποδοχή που έχουν τέτοιες ενέργειες. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι το τέλος του χρόνου η λογική των mannequin technology θα έχει υιοθετηθεί από το σύνολο των φυσικών καταστημάτων του.

Πηγή: ecommersenews